Mijn speciale uitdagingen

  • Wereldrecordpoging Pacific Crest Trail 2016

    De Pacific Crest Trail is een lange afstandspad dat loopt van Mexico tot Canada en hierbij de bergketen volgt die helemaal tot in Alaska loopt. Het pad is 4427 kilometer lang en qua hoogtemeters gaat men 17 keer de Mount Everest op en af. Het bestaande record van snelste Pacific Crest Trail stond op 80km per dag gedurende 54 dagen. Karel, bijgestaan door zijn vriend en kinesist Joren Biebuyck proberen dit record te verbreken.

  • Marathon des Sables 2016

    Om meerdere redenen nam Karel deel aan deze “Toughest Footrace on Earth”. Het is een avontuur die tot de verbeelding spreekt: 8 dagen lopen in een uitzonderlijk onherbergzaam gebied. Als natuurliefhebber is het een privilege om in zo’n gebieden te lopen waar je anders maar heel moeilijk toegang tot hebt.

  • Coast to Coast Nieuw Zeeland 2015

    Karel’s eerste grote sportieve uitdaging is niet van de minste: het Wereldkampioenschap Multisport, dat zich al 33 jaar afspeelt in Nieuw-Zeeland. 243km rock, road en river. Deze uitzonderlijk avontuurlijke wedstrijd speelt zich af op het Zuid-Eiland van Nieuw-Zeeland en deelnemers steken dat eiland over van west naar oost.